Lichořeřišnice větší – 5 důvodů, proč musí být ve vaší přírodní lékárničce

Jak už název samotné bylinky napovídá, lichořeřišnice větší je velikán v bylinkovém světě. Asi nejčastěji se tato bylinka setkává s označením “přírodní antibiotikum” a díky tomu účinně bojuje se záněty močových cest, prostaty, dýchacích cest, ale také silně napomáhá třeba růstu vlasů.

licho_titulka

To nejdůležitější, co musíte o lichořeřišnici vědět je, že:

  • je schopná vás zbavit víceméně jakéhokoliv zánětu v těle,
  • nejúčinněji bojuje proti zánětu močových cest, ledvin, vaječníků, dýchacích cest a prostaty
  • výrazně posiluje imunitní systém,
  • ničí různé kmeny streptokoka, stafylokoka a také mikroviry v krvi.

1. Lichořeřišnice bojuje se záněty, ale neubližuje nám

Díky svým silným antibakteriálním a antivirovým účinkům je lichořeřišnice přírodním antibiotikem, které si poradí s mnohými záněty v našem těle. Navíc je k našemu tělu šetrná a neničí mikroflóru střev jako tomu je při požití chemických antibiotik. 

Někdo by mohl namítat, že v některých případech jsou chemická antibiotika třeba a my nemůžeme nesouhlasit. Ve vážnějších případech jsou taková antibiotika třeba, ale v některých zase ne. Záleží, jaká “mrcha” zrovna koluje naším tělem. 

Velkou výhodou ale je, že se lichořeřišnice žádným způsobem nebije s chemickými antibiotiky, a tak ji i v případě vážnější nemoci můžete použít jako posilu. 

Jelikož účinné látky lichořeřišnice putují naším tělem právě přes močové cesty, proto je velice účinná právě v těchto místě a jeho okolí – ledvinách, prostatě či vaječnících.

Lichořeřišnici na našem e-shopu najdete ve formě:

2. Pomůže nejen uvnitř, ale i z venku

Lichořeřišnice neničí jen mršky uvnitř, ale i ty, co bivakují na vnější straně našeho těla. Tato peruánská bylina ničí vyrážky, vředy, urychluje hojení a také zabraňuje hnisání. 

3. Dost možná vás mine ta doba, kdy jsou všichni nemocní (včetně vás)

Znáte to doslova debilní období, kdy všichni okolo vás začnou kuckat a pak je skolí nemoc? Často to nakonec dožene i vás, co?

Lichořeřišnice posiluje imunitu, a tak se může stát, že vás nemoc obejde, jako vy toho souseda, co nemáte rádi. 

Je pravdou, že při pravidelném užívání si vaše tělo na účinné látky lichořeřišnice může začít zvykat, a proto je dobré ji někdy prohodit s rakytníkem či echinaceou.

Na našem e-shopu najdete jak rakytník, tak echinaceu

4. Uleví při chřipce a nachlazení

Lichořeřišnice byla tradičně používána ke zmírnění příznaků chřipky a nachlazení jako jsou bolesti v krku, rýma a kašel. Proto… Nebojte se a dopujte se. 

Lichořeřišnice je dokonce schopná i snížit horečku a zmírnit kašel, což jsou právě příznaky, které nám v chřipkové sezóně nedají spát. 

Trápí vás kašel či nachlazení? Zkuste náš čarovný bylinkový sirup Průduškové desatero.

5. Nepodporuje jen vaši imunitu, ale také růst vlasů

Výše už byla řeč o schopnosti lichořeřišnice léčit kožní problémy. Díky této schopnosti vylepšuje i naši vlasovou pokožky, díky čemuž zamezuje vypadávání vlasů. Kromě toho je pokožka kvalitnější, a tak podporuje i růst vlasů a omezuje tvorbu lupů. 

Odkud k nám lichořeřišnice vlastně přišla?

Lichořeřišnice má dlouhou historii v tradičním používání indiánských kmenů Severní Ameriky. Zvláště se těšila oblibě u kmenů na východním pobřeží, jako jsou Siouxové, Lakotové a jiní. Tato bylina byla považována za cenný přírodní lék a byla používána k léčení různých onemocnění a potíží.

Po převozu do Evropy se stala známou i v evropské medicíně. Na konci 19. století a začátkem 20. století se stala oblíbenou bylinou mezi léčiteli a bylinkáři. Velké oblibě se jí dostalo v polovině 20. století, kdy obecně vzrostl zájem o přírodní léčbu. Této bylince se popularity dostává dodnes. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.